Ouderraad

Op deze pagina wil de ouderraad van Basisschool Hamont-Lo zich voorstellen aan alle leerlingen, ouders en leerkrachten van de school. Ook geven we hier een overzicht van de activiteiten die komen gaan.

Welke ouders zitten er in de ouderraad?

Kelly Leyssen – voorzitter
Kathleen Donné – secretaris
Tim Schonkeren – schatbewaarder
Roel Bernaerts
Nienke Schellekens
Kristel Truyens
Bart Rutten
Kris Coemans
Sarah Berx
Patrick Vanlaar
John Broers
Roy van de Loo
Eefje Hurks
Saskia Verheggen
Bregje Kauffmann
Marilee Put
Rudi Brom

Daarnaast is vanuit de school directeur Ivo Umans vertegenwoordigd. Namens de leerkrachten zal juf Daisy Degraef dit schooljaar deelnemen aan de ouderraad.

Wat doet onze ouderraad?

Het idee van de ouderraad in onze school is sociaal-cultureel vormingswerk met volwassenen te verrichten op het gebied van:

• de samenwerking tussen de school en de ouders
  • de opvoeding van de schoolgaande kinderen
  • de bevordering van de opvoedingsgemeenschap.
    Anders gezegd willen wij vooral de samenwerking tussen ouders en de school van onze kinderen bevorderen. Dit doen wij door allerlei initiatieven en voorstellen te doen en deze ook (mede) uit te voeren. Wij denken te mogen zeggen dat er een prima samenwerking is. Onze activiteitenagenda geeft wellicht een beter idee wat dit inhoudt.

Doelstelling

Onze belangrijkste doelstelling is te handelen en dingen te organiseren in functie van de kinderen. Dit betekent dat wij onder meer activiteiten organiseren en financieren waar elk kind van onze school iets aan heeft. Denk maar aan de snoepzakken, de eetdagen, het jaarlijkse schoolfeest, het voorjaarsontbijt, de aankoop van speeltuigen en schoolbanken, de aanmaak en verkoop kalenders, de wandeltocht en ga zo maar door. Al onze inkomsten komen voor 100% ten goede van de kinderen. Wij vertegenwoordigen alle ouders:

• binnen onze school, die zij voor hun kinderen gekozen hebben
  • bij alle instanties en voor alle aangelegenheden die de belangen van de schoolgaande kinderen en hun ouders betreffen, zoals lokaal overleg leerlingenopvang en de schoolraad.

Schoolraad en Lokaal overleg

In de schoolraad zetelen: Kelly Leyssen, Tim Schonkeren en Kathleen Donné.

Opmerkingen? Ideeën? Reacties?

Wij willen alle ouders vertegenwoordigen in de school voor onze kinderen. Dus heeft u een opmerking, een idee of reactie omtrent het welzijn en welbevinden van onze kinderen, laat het ons weten! Meldt het gewoon even bij een van onze leden.